معرفی هنرمندان اندي وارهول

بوک شهر

1403/2/31

2 بازدید

0548

اندي وارهول

1987- 1928 § آمريكايي

اندي وارهول چه به عنوان تصويرگر تجاري و چه به عنوان هنرمند پاپ، چه در نقش يك چهره‌ي سرشناس و چه در نقش يك تاجر، همواره فردي مبتكر بود كه فرهنگ بصري را طوري متحول ساخت كه تأثير آن همچنان پابرجاست.

اندی وارهول در سال ۱۹۲۸ با نام آندری وارهولا از والدین اسلواکِ مهاجری به دنیا آمد که در شهر پیتسبرگ آمریکا ساکن شده بودند. چند ماه از دوران کودکی وارهول در نقاهت پس از بیماری سپری شد که در این مدت، با علاقه‌ای بسیار نقاشی می‌کشید و مجلات مملو از عکس‌های ستارگان مسحورکننده‌ی ‌هالیوود را با دقت می‌خواند؛ و بدین‌گونه میل وافرش به شهرت را تقویت می‌کرد. ارزشمندترین دارایی دوران کودکی او عکس امضا شده‌ای از بازیگر خردسال، شرلی تمپل بود.

استعداد وارهول در طراحی باعث شد که از سال ۱۹۴۵ یک کمک هزینه‌ی تحصیلی از مدرسه‌ی فنی کارنگی در پیتسبرگ دریافت کند. در این مدرسه، تحت تأثیر طراح چهره‌دست، بن شان، سبک تصویرگری «لکه- خطـ» خود را به وجود آورد. وارهول هنرآموز نمونه‌اي بود و طراحی‌هایش همواره مورد تحسین قرار می‌گرفت. او در سال ۱۹۴۹ پس از فارغ‌التحصیلی در رشته‌ی هنرهای زیبا، به نیویورک رفت تا حرفه‌ی تصویرگری تجاری را دنبال کند.

طراح تجاری

تنها چند روز پس از اقامت در این شهر، مجله‌ی گلَمِر تهیه‌ی تصویرسازی‌هایی از کفش را به وارهول سفارش داد- او بعدها به صورت تخصصی روی موضوع کفش کار کرد. یک اشتباه تایپی باعث شد تا با نام «اندی وارهول» شناخته شود و او این تغییر نام را برای همیشه پذیرفت. پیشنهاد کارهای تصویر‌سازی شامل سفارش‌هایی از سوی مجله‌های ‌هارپرز بازار و ووگ، در سراسر دهه‌ی ۱۹۵۰ ادامه یافت. حرفه‌ی طراحی گرافیک که وارهول در آن برنده‌ی جایزه هم شده بود، امنیت مالی را برای او به ارمغان آورد و در نتیجه، توانست خانه‌ای در شهر بخرد و با مادرش زندگی کند. این حرفه به پرورش هوش تجاری او نیز کمک کرد که به یک اصل محوری در کارهای بعدی او تبدیل شد.

تولد پاپ آرت

در سال ۱۹۵۸ سبک زندگی راحت وارهول در معرض خطر قرار گرفته بود: از آن جایی که سبک تصویرگری او از مد افتاده بود و دیگر سفارشی دریافت نمی‌کرد، مسیر شغلی‌اش به پایان خود می‌شد. در همین دو نقاش جوان یعنی رابرت راوشنبرگ و جسپر جانز آشنا شد. هنر آن‌ها به طور قابل توجهي از هنر اكسپرسيونيست‌هاي انتزاعي كه براي يك دهه بر صحنه‌ي هنر آمريكا تسلط داشتند، فاصله گرفته بود. جانز و راوشنبرگ به جاي اين‌كه نقاشي را به يك تجربه‌ي پراحساس و تقريباً متعالي تبديل كنند، از اقلام روزمره‌ي اين جهاني مانند كاغذ روزنامه‌، پرچم‌ها و حتي لاستيك‌هاي قديمي براي توليد آثار هنري خود استفاده مي‌كردند. وارهول تحت تأثثير كار اين دو هنرمند قرار گرفت و خواست كه همانند آن‌ها به موفقيت برسد.

او شروع به خلق نقاشی‌های خود کرد و در جستجوی الهام به سراغ دنیای مجلات و روزنامه‌ها رفت که خیلی خوب با آن آشنایی داشت. در نقاشی «آگهی تبلیغاتی» (۱۹۶۱) او تصاویری از تبلیغات لوازم آرایشی، بدنسازی و کوکاکولا را کنار هم چسباند؛ سپس مقياس‌شان را بزرگ كرد و در آ]ر كليت كار را به صورت سياه و سفيد با سبكي جسورانه، ساده، بي‌طرف و بي‌احساس نقاشي كرد- اين ويژگي‌ها بعداً توصيف‌كننده‌ي جنبش جديد پاپ آرت شدند.

 

Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

دیدگاه خود را بنویسید