معرفی رمان سرزمین برفی

بوک شهر

1403/1/11

95 بازدید

بثشل

سرزمین برفی

1948 ¡ يك جلد ¡ ژاپن

یاسوناری کاواباتا (۱۸۹۹- 1972)

سرزمین برفی قصه‌ای زیبا و مالیخولیایی درباره‌ی عشق و فقدان است. ماجراهای رمان در تفرجگاهی کوهستانی در جزیره‌ی هُنشوي ژاپن اتفاق می‌افتند که مردم برای اسکی یا آب‌تنی در چشمه‌های آب گرمش به آن جا سفر می‌کنند (البته خود رمان نامی از هُنشو به میان نمی‌آورد). سرزمین برقی قصه‌ی رابطه‌ی پرشور و پراضطرابی است که میان شیمامورا، نویسنده‌ی ثروتمند و هنردوستِ اهل توکیو، و کوماکو، گیشایی جوان که اهل تفرجگاه است، شکل می‌گیرد. شیمامورا که ازدواج کرده و خانواده‌ای در توکیو دارد، در تفرجگاه با کوماکو آشنا می‌شود. کم کم، کوماکو به شیمامورا دل می‌بازد و شیمامورا هم، گرچه به شیوه‌ای كم‌شورتر، به او وابسته می‌شود. این دلبستگی و وابستگی رابطه‌ی آنها را پیچیده‌تر می‌کند؛ رابطه‌ای که از مرزهای پذیرفته شده‌ی «قراردادِ» گیشا - مشتری می‌گذرد و رفته رفته توجه دیگران را به خود جلب می‌کند.

رمان از زبان سوم شخص روایت می‌شود و ماجراها را از زاویه‌ی دید شیمامورا بازگو می‌کند اما بر شیمامورا متمرکز نیست. شیمامورا ذاتاً مشاهده‌گری است که زندگی را، بدون دخالت دادنِ احساساتش، تماشا می‌کند و بنابراین در قصه نقشی کمابیش شبیه دوربین دارد و فرازها و فرودهای مکررِ احوال و رفتارِ کوماکو را به تصویر مي‌كشد. زنی جوان به نام یوکو و مردی جوان به نام یوکیو، که پدرش در تفرجگاه استاد موسیقی است، از دیگر شخصیت‌های اصلی قصه‌اند. شیمامورا از مثلث پیچیده و بغرنجِ میان این زوج و کوماکو خبردار می‌شود. کوماکو و یوکو با یوکیو رابطه داشته‌اند یا دارند و حالا که بیماریِ لاعلاج یوکیو چیز زیادی از عمرش باقی نگذاشته، هر دو زن کمکش می‌کنند.

بی‌کسی، فقدان و مرگ از درون مایه‌های اصلی آثار کاواباتا هستند. او در کودکی یتیم شده بود و پس از انتشار داستان کوتاهی به نام «رقصنده‌ی ایزو» در سال ۱۹۲۷ به شهرت رسید. آن زمان، کاواباتا رهبر جنبشِ معروف به «نو احساس‌گرایی» بود که هم از ادبیات و هنر فرانسه تأثیر گرفته بود و هم از ادبیات و سنتِ نمایش‌های ژاپنی. آثار کاواباتا تغزلی‌اند و پر از تصاویر تکان‌دهنده و مجاورت‌های غریب و نامعمول. گذار از رخدادی به رخداد دیگر هم ناگهانی است و اسرارآمیز. رمان سرزمین برفی شهرت کاواباتا را به اوج رساند، مخصوصاً وقتی ترجمه‌ی انگلیسی‌اش در سال ۱۹۵۶ منتشر شد. کاواباتا در سال ۱۹۶۸ نوبلِ ادبیات هم گرفت و اولین نویسنده‌ی ژاپنی‌ای شد که چنین افتخاری کسب کرد.

شما می توانید این کتاب به همراه هزاران عنوان کتاب دیگر را از فروشگاه اینترنتی بوک شهر تهیه فرمائید

 

Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating Star Rating

دیدگاه خود را بنویسید