
عصر معصومیت
1920 ¡ ایالات متحده
اديث وارتن (1862- 1937)
ادیث وارتن، نویسندهی آمریکایی، رمان عصر معصومیت را در سال ۱۹۲۰ منتشر کرد؛ زمانی که وارتن پنجاه و چند ساله بود و رماننویسی قدر به شمار میرفت. قصهی کتاب پنجاه سال پیش از زمان انتشارش میگذشت، یعنی در سالهایی که وارتن در خانوادهای ثروتمند در نیویورک بزرگ میشد. آن دوره عصرِ رونق و شکوفاییِ ایالات متحده بود و به «عصر طلایی» معروف شد. قصهی رمان در طبقهی بالای جامعه اتفاق میافتد و ارزشهای این طبقه به واسطهی سه شخصیت محوریِ قصه توصیف و نقد میشوند: نیولند آرچر، وکیل ثروتمند و جوان؛ مِي وِلَند، نامزد و بعدتر همسرِ ظاهراً سادهلوح اما باطناً تیزبینِ آرچر؛ و كنتس اِلِن اُلنسكا، خویشاوندِ مِی که اوایلِ قصه از دست شوهر لهستانیاش فرار کرده و از اروپا به آمریکا برگشته است.
آرچر در آغاز ارزشهای مادیگرایانهی نیویورکِ عصر طلایی را بی چون و چرا میپذیرد، مخصوصاً ارزشهایی مثل این که به رخ کشیدنِ ثروت و موفقیت مهم است، زنها باید مطیع مردها باشند، و زنهایی مثل الن که از شوهرشان جدا شدهاند باید از جامعهی «فرهیخته» دور نگه داشته شوند. اما او، که پیشتر با می قول و قرارِ ازدواج گذاشته، به الن دل میبازد و همین عشق باعث میشود دربارهی این ارزشها به تردید بیفتد؛ تردیدی که الن هم وقتی از غربتِ اروپا به وطن برگشته تا دوباره پیوندهایش با بستگان آمریکاییاش را تحکیم کند، طعمش را چشیده است.
وارتن روابط پیچیده و تنشآمیز شخصیتهایش را با نثری ظریف و باورپذیر به تصویر میکشد. سبک ادبی او از آثار دوستش، هنری جیمز، تأثیر پذیرفته بود. او در قصههایش فضایی خلق میکرد که در آن، زنها نمیتوانند آزادانه حرف بزنند و مجبورند احساسات و عواطفشان را سربسته و تلویحی بیان کنند. مثلاً لحظهای که الن با بادبزنش زانوی ارچر را آرام لمس میکند («مثل نوازش، به هیجانش آورده») لحظهای شورانگیز است. وارتن ماهرانه احساساتِ قدرتمند و دوراهیهای اخلاقی را بازنمایی میکند و به کمک آنها قصهای گیرا میسازد که همیشه تحسین و ستایشِ خوانندگانش را بر میانگیزد.
شما می توانید این کتاب به همراه هزاران عنوان کتاب دیگر را از فروشگاه اینترنتی بوک شهر تهیه فرمائید
دیدگاه خود را بنویسید