
گتسبی بزرگ
1925 ¡ ایالات متحده
اِف اسکات فیتزجرالد (۱۸۹۶- 1940)
گتسبی بزرگ زندگی یکی از پیچیدهترین و سخت فهمترین شخصیتهای تاریخ رمان آمریکا را به تصویر ميكشد. نیک كَرِوِي، راويِ قصه، با ورود به روستای وِسِت اِگ در لانگ آيلند به دنیای جِی گتسبیِ مرموز پا میگذارد؛ میلیونری معاشرت دوست که ظاهراً به همهی خواستههای این جهانیاش رسیده است. با این حال، چشم گتسبی مدام به چراغ سبز لنگرگاه نزدیک خانهی آن طرفِ خلیج است و یادِ گذشته راحتش نمیگذارد؛ گذشتهای که در هیأتِ دِیزی بيوكَنِن دوباره جان ميگيرد. دِیزی، معشوقهی سابق گتسبی که خویشاوندِ نیک هم هست، حالا با تام بیوکنن، قهرمان زمخت سابق رقابتهای دانشگاهیِ فوتبال آمریکایی، ازدواج کرده.
کندوکاوِ نیک در زندگی گتسبی از جهانی آمیخته به رشک و حسادت، خشونت، فریب، دروغ و حتی قتل پرده بر میدارد. اِف اسکات فیتز جرالد، با روایت بحرانهایی که شخصیتهایش از سر میگذرانند، اميدهای برباد رفته و آرزوهای تحقق نایافتهی مردم بخشی از جامعهی آمریکا را میکاود؛ آدمهایی که بعضی در پی رؤیای آمریکاییاند و بعضی - تصادفاً يا تعمداً - در کابوس آمریکایی زندگی میکنند.
فیتز جرالد در شخصیت نیک نموندی کلاسیکی از «راوی «اموثق» ميآفريند. ماهیت رابطهی نیک با گتسبی و ادراک او از چیزی که گتسبی نمودش است، حتی برای خودش کاملاً روشن نیست. آیا نیک میخواهد جنبههای مهم قصه را نشانمان دهد یا میخواهد آنها را از چشممان پنهان کند؟ نیک وکیل مدافعِ گتسبي است یا دادستانی که علیه او اقامهی دعوا کرده؟ و آیا گتسبی نمایندهی ارزشهای عمیقاً راستین است یا مظهر ارزشهای ذاتاً دروغین؟ در این رمان مدام بین فرازهایی در وصف جهان غرق ناز و نعمت و بزمهای پر زرق و برق دههی 1920، گفت و گوهای جاندار و قطعههایی از نثر غنایی نوسان میکنیم. باور گتسبی به این که میتواند گذشته را زنده کند زمینهای برای پایان رمان ميسازد؛ پایانی که نشان از تسلیمی اندوهناک دارد: «و بدینسان، پارو میزنیم و زورقمان را خلاف جریان میرانیم، و پیوسته باز میگردیم به گذشته.»
شما می توانید این کتاب به همراه هزاران عنوان کتاب دیگر را از فروشگاه اینترنتی بوک شهر تهیه فرمائید
دیدگاه خود را بنویسید